sâmbătă, 6 august 2011

SFATURI CULINARE

Cateva sfaturi culinare care v-ar putea fi de folos in bucatarie:
-branzeturile se pastreaza bine daca se invelesc intr-un servet udat si stors zilnic
-ouale se pastreaza proaspete daca se ung cu albus de ou si se invelesc in hartie
-surplus de sare in mancare se scoate cu un cubulet de zahar lasat 1/2 min si scos(zaharul absoarbe sarea)
-fripturile nu se stropesc cu sosul in care se frig,ci cu amestec de grasime si apa rece
-carnea sarata si pestele sarat  se desareaza daca se pun pe o sita deasupra unui vas cu apa.fundul sitei nu trebuie sa atinga nivelul apei.Apa se schimba de cateva ori.,sarea se depune in vasul cu apa.
-ficatul se frige cate 5 min.pe fiecare parte apoi se sareaza.Sarat de la inceput se intareste.
-legumele boabe uscate se tin 12 ore in apa ,apoi se pun la fiert in apa fierbinte fara sare
-lamaia va avea mai multa zeama daca inainte de a fi taiata se va introduce in apa calda
-maioneza taiata se reface daca se pune treptat o lingurita de lapte rece si se amesteca mereu
Sper sa va fie de folos aceste sfaturi iar daca dvs mai cunoaste-ti si altele am fi bucurosi sa ni le spune-ti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu